Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Όταν ο Ιωάννης Ορφανός άφησε, βίαια ξεριζωμένος την γη του, την γη της Ιωνίας και καταστάλαξε τελικά στην Πάτρα, στην προσπάθειά του να ξαναπλώσει ρίζες εδώ, η προσοχή του εστιάστηκε γύρω από την περιοχή του Μιντιλογλίου την οποία θεωρούσε κατάλληλη και ευνοϊκή για καλλιέργεια.

Έτσι το 1927, γοητευμένος από την ποιότητα του εδάφους, αγόρασε  αυτό  το κτήμα μαζί με μία πέτρινη αγροτική κατοικία από τον τότε Μητροπολίτη Τριπόλεως Ευστάθιο. Και διάλεξε το αμπέλι σαν καλλιέργεια, γιατί του έφερνε πιο κοντά, του κρατούσε ζωντανές τις μνήμες του από την χαμένη πατρογονική γη, του λιγόστευε τον καημo. Έτσι, φυτεμένο βέργα στη βέργα το πρώτο εκείνο αμπέλι του έδωσε την ικανοποίηση να ζει και να εργάζεται μαζί με την οικογένειά του καλλιεργώντας το μαζί με τις ελιές του κτήματος.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ

Μετά το θάνατο του Ιωάννη Ορφανού το 1938, το κτήμα αναλαμβάνει και επεκτείνει ο γιος του Εμμανουήλ Ορφανός μεταμορφώνοντάς το σε ένα μικρό ανεξάρτητο αμπελώνα ο οποίος περιελάμβανε αρκετές ελληνικές ποικιλίες όπως ροδίτη αλεπού, κέρινο, σουλτανίνα, φράουλα, σταφίδα.

Παράλληλα δημιουργεί ένα μικρό οινοποιείο έχοντας το πλούσιο δυναμικό της πρώτης ύλης και χρησιμοποιώντας μηχανήματα και εξοπλισμό εκείνης της εποχής όπως π.χ. βαρέλια, χειροκίνητα πατητήρια, τρόκολα και αντλίες. Το πάθος για καλό κρασί συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια και σημαδεύτηκε πάντα με επιτυχία.

newslider04

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω