ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Το Κτήμα Ορφανού είναι ανοικτό για  όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του αμπελιού και του κρασιού. Τόσο ο αμπελώνας όσο και το οινοποιείο είναι χώροι ανοιχτοί και επισκέψιμοι για το κοινό όλο το χρόνο.

Η ξενάγηση ξεκινά με την περιήγηση στους αμπελώνες του κτήματος όπου ο επισκέπτης βιώνει μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία που του προσφέρει η επαφή με τη φύση. Η  ξενάγηση συνεχίζεται στους χώρους παραγωγής, οινολογικού ελέγχου καθώς και εμφιάλωσης του οινοποιείου και ολοκληρώνεται στην κάβα όπου χωροθετείται το εκθετήριο και πωλητήριο των προϊόντων και ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει κάθε ποικιλία κρασιού του κτήματος.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το κτήμα δίνει μεγάλη σημασία στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες γι΄αυτό προσφέρει την ευκαιρία και στους μικρούς μας φίλους (παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου) μέσα από τη συζήτηση, την παρατήρηση, τα σύντομα παιχνίδια και τις δραστηριότητες να εξοικειωθούν με βασικές αγροτικές εργασίες και διαδικασίες παραγωγής κρασιού (τρύγος). Τα παιδιά μέσα από το φυσικό περιβάλλον και τον μουσειακό χώρο θα γνωρίσουν τα παραδοσιακά εργαλεία και μεθόδους αμπελουργίας φτάνοντας μέχρι τα σύγχρονα μηχανήματα και μεθόδους οινοποίησης, δίνοντάς τους έτσι την δυνατότητα να προσεγγίσουν και να εκτιμήσουν έννοιες όπως η παράδοση, η συνέχεια αλλά και η εξέλιξη.

Για τις ομαδικές επισκέψεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση. Για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψης σας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε την ώρα αλλά και τη μορφή της ξενάγησης (ιδιώτες, μικρά ή μεγάλα group).

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω